Go Back   Land Rover and Range Rover Forums > Technical Discussions > LR4

Sponsored Ads
Register or log in to remove these ads.


Reply
 
Thread Tools
Old 09-01-2012, 11:59 AM   #1
brandon
Roverito
 
Join Date: Sep 2012
Age: 37
Posts: 4
LR4 Parking Sensors


Register to remove these ads. It's free!
I just got my 2010 LR4 home and found that none of the parking sensors are working. I checked each one for the clicking sound with no response. I get the sensor fault "beep" with the flashing light when I put it in reverse. It's still under warranty but the closest dealer is 80 miles away so I thought if there's a fuse or other quick check, I'd try that first. Any ideas???
brandon is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2012, 12:11 PM   #2
brandon
Roverito
 
Join Date: Sep 2012
Age: 37
Posts: 4
update

The parking lines in for the reverse camera are also not displaying. I don't even have a "camera" icon on the home screen. Not sure if these two issues could be related???
brandon is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2012, 10:28 PM   #3
brandon
Roverito
 
Join Date: Sep 2012
Age: 37
Posts: 4
Update:
Just got my LR4 back from the dealer. The backup camera had an internal fault and needs to be replaced. The two front parking sensors were removed when the previous owner had a winch installed which made the rear sensors inactive as well. The shop will need to reprogram the sensors to only look for the rear sensors which unfortunately isn't covered by the warranty.

Does anyone know if this reprogramming can be done outside the dealership?
brandon is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2012, 10:41 PM   #4
jjvd21
Full Access Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 494
Programming could be done by somebody with a faultmate. But I would have your dealer do the job. Shouldn't cost more than 30 mins of labor time.
jjvd21 is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2012, 12:56 AM   #5
stmcknig
Full Access Member
 
stmcknig's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 90
Quote:
Originally Posted by jjvd21 View Post
Programming could be done by somebody with a faultmate. But I would have your dealer do the job. Shouldn't cost more than 30 mins of labor time.
Shouldn't but I usually find my dealer has a minimum one hour charge. They claim its because their laptops boot up so slowly to connect to the Rover ;-)
stmcknig is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
parking, sensor

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off





All times are GMT -4. The time now is 10:36 AM.


Sponsor Ads



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Land Rover and Range Rover Forums
Fully Driven Auto Network
GM Truck Forum
Chevy Tahoe Forum
Dodge Ram Forum
Chevy Cobalt Forum
Chevy Tahoe Forum
FJ Cruiser Forum
Ford Truck Forum
88-98 GM Truck Forum
73-87 Gm Truck Forum
Ford Expedition Forum
Chevy Equinox Forum
Chevy Cruze Forum
Jeep Liberty Forum
Jeep Forum
Dodge Ram SRT10 Forum
Chrysler 200 Forum
Scion xD Forum
Scion xB Forum
Dodge Challenger Forum
SRT Forum
Nissan Titan Forum
Buick Enclave Forum
Ford Raptor Forum
Scion FR-S Forum
Softball Forum
TRD Forum
Central US Mopars
Southeast Mopars
Cadillac CTS Forum
Oklahoma Dodge Ram Club
Softball Forum