Camera/parking sensor issue

Discussion in 'Range Rover' started by James Weinberg, Sep 6, 2019.

  1. James Weinberg

    James Weinberg New Member

    Age:
    33
    Posts:
    2
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 6, 2019
    Location:
    Ypsilanti, Mi
    So I recently got a 2010 Range Rover HSE supercharged. I get an error saying camera system fault, running the self test it shows error “rear/prox video input failure”. I also am having an issue with parking sensors, not working at all. Button in the cabin also does not light up or activate system when pressed. I looked at the fuses but didn’t find any issues. I feel these two issues are related but having a hard time trying to troubleshoot.
     
  2. Shaggy

    Shaggy Administrator Staff Member

    Posts:
    177
    Likes Received:
    30
    Joined:
    Jun 27, 2011
    Did you check fuses?
     
  3. James Weinberg

    James Weinberg New Member

    Age:
    33
    Posts:
    2
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 6, 2019
    Location:
    Ypsilanti, Mi
    That was the first thing I checked, all seemed good though I can check with a multimeter when I get home tomorrow. I also switched the relay thinking that might be contributing, but didn't make a difference.
     
  4. georgekale

    georgekale Member

    Posts:
    21
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Jul 14, 2015
    Sounds like a corrupt program. Do you have SDD or acquire one to rerun camera and the park module program,. See if that helps?
     
  5. georgekale

    georgekale Member

    Posts:
    21
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Jul 14, 2015
    How old is the battery? These things don't like weak batteries. That's a thought?
     
  6. Scott lamb

    Scott lamb New Member

    Age:
    48
    Posts:
    3
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 9, 2019
    Location:
    England
     
  7. Scott lamb

    Scott lamb New Member

    Age:
    48
    Posts:
    3
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 9, 2019
    Location:
    England
    I’m having the same problem the button in cabin flashes 3 times and sometimes the camera will connect for a second then camera system fault flashes up
     
  8. Scott lamb

    Scott lamb New Member

    Age:
    48
    Posts:
    3
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 9, 2019
    Location:
    England
    Would disconnecting the battery help to reboot the system
     

Share This Page