Fog light and tire pressure and oarking sensor help

amazing93

New Member
Joined
Sep 27, 2022
Posts
1
Reaction score
0
Location
Spokane WA
Greetings,
I just purchased a 2008 LR3 got a good deal on it but it has a few small electrical gremlins. I tried all the remedies and trouble shooting tips I could find in the forum but nothing has helped thus far. Neither my front or rear fog lights work. My tire pressure system constantly flashes telling me to check all the tires and my parking sensors dont work. The amber light flashes. Not one sensor clicks when in reverse. I have front and rear. I checked the fuse behind the glove box that is for the parking sensors and tire pressure system. It was fine but I put a new one in anyways and didn't help. So if anyone has any thoughts please chime in! Thanks in advance!
 

m_lars

Full Access Member
Joined
Jul 23, 2017
Posts
175
Reaction score
81
Location
Utah
Sounds like a cut or break in the wiring harness to me. All three of those systems would likely run wires together.
 

mflecklr3

Well-Known Member
Joined
May 18, 2015
Posts
65
Reaction score
21
My guess on the TPMS is the batteries in the wheel sensors are dead. They last about 6 years. I wouldn't spend money on new sensors. Instead, spend the money on a GAP tool and disable the TPMS by setting that feature to Not Equipped. The receiver for the TPMS is above the headline near the center dome light. You can pop out the dome light and trace the wire down the B pillar to explore M_Lars' theory.
 

Members online

Forum statistics

Threads
35,556
Posts
209,742
Members
29,808
Latest member
131inggp
Top