New Start Button problem LR4

landylandy

Member
Joined
Jul 13, 2022
Posts
18
Reaction score
2
Location
california USA
Hi there, has anyone changed their start button (for optical reasons) and then could not start the car?

Well I just did exchange my start button, plugged the new one in, started the car, turned it of, just to find out later in the day I could not start my LR4 anymore! Put the old start button back in and am driving just fine now!
Do I have to re-program anything when changing the start button? Does anyone know about this???
thanks
 

Jimmy Brooks

Full Access Member
Joined
Sep 15, 2019
Posts
416
Reaction score
125
Location
Pasadena California
I replaced mine a couple of years ago because the grey/black started coming off, never had an issue though. Might be the button you bought itself. Did you buy it off of an OEM parts site?
 

landylandy

Member
Joined
Jul 13, 2022
Posts
18
Reaction score
2
Location
california USA
of course not, bought the cheapest crap from china, but shockingly it looks just like the original, down to the last detail (looks to be the same).
I was thinking that might be my luck! anybody else experienced this or is it just me????
 

HarryO

Member
Joined
Oct 2, 2015
Posts
21
Reaction score
13
No smarts to it - it’s just two switches in the one button - if both switches don’t close the car won’t start.

Check it with a multimeter - it’s probably just a bad one.
 

mm3846

Full Access Member
Joined
Feb 11, 2021
Posts
208
Reaction score
99
Location
LI, NY
Yup, I bought a cheap cheap one and it worked twice. Threw it away.
 

mm3846

Full Access Member
Joined
Feb 11, 2021
Posts
208
Reaction score
99
Location
LI, NY
I don’t ask this in a **** way, I’m honestly curious. What’s the thinking on buying the cheapest switch for the critical component that is responsible for starting the truck??

Because for $10 if it didn't work I dont feel bad throwing it away.
 

Latest posts

Members online

Forum statistics

Threads
35,455
Posts
208,790
Members
29,736
Latest member
Jtigger012
Top